Akú váhu má školská taška v prvej triede?

Vaše dieťa odchádza zo škôlky a nastupuje do základnej školy a vy rozmýšľate, ako ho vybaviť? Máte obavy z váhy budúcej školskej tašky vášho dieťaťa, aby ste mu mohli vybrať tú správnu?

Je pravda, že s prechodom z materskej školy na základnú školu ide o zmenu vyučovania, ktorá bude zahŕňať prácu na hodine s učebnicami, zošitmi či zakladačmi a celkovo prácu doma v zošitoch.

Vaše dieťa bude musieť nosiť okrem desiaty aj učebnice, zošity a súpravu na rôzne predmety. Bude oveľa ťažšia ako v škôlke, a preto bude potrebovať dobrú školskú tašku, ktorá mu pomôže zachovať zdravý chrbátik.

Poďme sa pozrieť na váhu školskej tašky na základnej škole.

 

Dobre naplnená školská taška 

medium-schoolbag-ciel-de-japon (5)

Taška v  prvej triedy bude obsahovať predmety, ako je kompletný peračník (perá, ceruzky, guma, pravítko, nožnice, strúhadlo, zvýrazňovač, fixky a lepidlo), farebné ceruzky, zakladače so zošitmi, šlabikár a iné cvičebnice. 

Celkovo len obsah školskej tašky váži niekoľko kíl. Odporúčame vám umiestniť najťažšie predmety čo najbližšie k chrbtu, aby ste vyvážili váhu. 

A čo na to odborníci? Čo hovoria vedci o hmotnosti školskej tašky. 

 

3018588733

 

Uskutočnili sa štúdie, aby sa zistilo, aká je prijateľná hmotnosť, ktorú môže dieťa základnej školy nosiť bez toho, aby došlo k poškodeniu chrbta.

Bolo stanovené, že hmotnosť okolo 10 % ich telesnej hmotnosti je maximálne prijateľná. Pre dieťa na prvom stupni, ktorého váha bude v priemere okolo 20 kíl, by teda naložená školská taška nemala presiahnuť 2 kg.

Tento limit je ťažké dosiahnuť, pretože len samotná výbava školskej tašky niečo váži. K tomu sa ešte pridáva aj váha samotnej školskej tašky. 

Školská taška na kolieskach, dobrý nápad alebo nie?

 

3018578125

 

Možno je lákavé vybrať si školskú tašku s kolieskami, ale tie sú oproti klasickým modelom ťažšie, čo nie je problém, ak sa zatiahnu, hoci držanie tela nie je naozaj ideálne.

V niektorých prípadoch sa stane, že dieťa tašku s kolieskami si musí dať aj na chrbát napr. keď ide po schodoch do triedy, pri prechode po nerovnom teréne, ktorá neumožňuje, aby sa školská taška posúvala na kolieskach, nastupovanie do autobusu atď. To všetko núti dieťa niesť viac váhy, ako by mal mať podľa prieskumov. 

Najľahšia možná školská taška

DSC00060

 

Jedným z riešení je vybrať si dobrú školskú tašku so širokými nastaviteľnými popruhmi a vnútornými priehradkami, aby sa váha rozložila na telo dieťaťa a dieťa mohlo nosiť svoje veci čo najpohodlnejšie.

Je dôležité zvoliť ľahkú školskú tašku, aby ste dieťa nepreťažili. Tradičné školské tašky môžu vážiť aj viac ako 1 kg, preto je dôležité vyberať si moderné modely, navrhnuté tak, aby boli čo najľahšie.

Niektoré modely môžu vážiť menej ako kilogram.

V našom obchodíku vyberáme školské tašky, ktoré sú naozaj sami o sebe ľahučké a majú ergonomicky tvarovaný chrbát, ktorý zabezpečí pohodlné a pevné držanie tela vášho dieťaťa. 

Všetky modely školských tašiek od značky Caramel & Cie a POL FOX Factory sú ľahučké a majú dostatok miesta na potrebnú výbavu pre Vášho prváčika. 

 

stiahnuťfb

Instagram-Icon

Späť do obchodu